Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Lastnik in upravljalec spletne strani www.bratinovgin.com (v nadaljevanju “spletna stran”) in spletne trgovine (v nadaljevanju “trgovina”) je podjetje Bratinov d.o.o., s sedežem podjetja: Cesta 5. Maja 5, 5270 Ajdovščina. (v nadaljevanju “podjetje” in “ponudnik”) Podjetje je vpisano v sodni register okrožnega sodišča v Novi Gorici. Matična številka: 8119805000. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV (ID za DDV: SI35051655).

Splošni pogoji urejajo odnos med podjetjem in kupci ter uporabniki spletne strani. Kupec je s splošnimi pogoji uporabe seznanjen ob oddaji naročila. Z nakupom potrdi seznanjenost z njimi.

Vprašanja glede naših pogojev poslovanja nam lahko posredujete na: info@bratinovgin.com

Opis splošnih pogojev je na voljo za prenos tukaj.

 

Naročila

Nakup lahko na spletni strani opravite brez prijave oz. registracije. Izdelke z izbiro gumba “V KOŠARICO” kupec doda v košarico. Količina izdelkov v košarici je prikazana na vrhu strani s številko v oklepaju.

Ko je izdelek uspešno dodan v košarico se na gumbu “V KOŠARICO” dodatno izriše potrditvena kljukica, pod gumbom pa se pojavi napis: “Prikaži košarico”. S klikom na ta napis ali na napis “Košarica” ali na ikono se kupcu prikaže vsebina košarice.

V košarici so na stopnji 1 (Pregled) prikazani vsi izbrani izdelki, količina, ki se lahko poljubno spreminja ter cena, ki že vsebuje DDV. S klikom na gumb: “NA BLAGAJNO” se kupec premakne na drugo stopnjo nakupa (Podatki in plačilo). Na vseh stopnjah oddaje naročila je kupcu z infografiko v zgornjem desnem robu strani prikazano na kateri stopnji oddaje naročila se nahaja.

Na stopnji 2 (Podatki in plačilo) kupec izpolni podatke o plačniku in naslovu dostave ter izbere način plačila ter dostave. Na desni strani je viden povzetek naročila. Cena dostave se izračuna glede na težo izdelkov v košarici. V primeru izbire “osebni prevzem” se strošek dostave ne zaračuna.
Kupec odgovarja za pravilnost vnesenih podatkov za oddajo naročila. Na tej točki se lahko kupec z uporabo možnosti “nazaj” vrne na prvi korak naročila in ponovno ureja izdelke v košarici.

Kupec izbere način plačila. Izbira lahko med možnostjo neposredne bančne transakcije in storitve Paypal.

Ko kupec preveri vnesene podatke in označi, da je prebral in se strinja s pogoji poslovanja spletne strani lahko s klikom na gumb “ODDAJ NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA” odda naročilo in s tem zaključi postopek nakupa na strani. Pri izbiri možnosti plačila prek neposredne bančne transkacije se status naročila premakne na zadnjo stopnjo 3 (Zaključek), kjer je kupec obveščen o uspešnosti oddaje naročila. Pri izbiri možnosti plačila prek Paypala je kupec preusmerjen na ponudnikovo spletno stran, kjer izvede plačilo. Po tem, pa ponovno na stran podjetja, kjer je na stopnji 3 obveščen o uspešnosti oddaje naročila.

Na stopnji 3 (Zaključek) je kupec je obveščen o tem, da je bilo naročilo sprejeto v obdelavo, v primeru izbire osebnega prevzema pa se mu izpišejo tudi kontaktni podatki podjetja za prevzem. Kupec na svoj naveden e-poštni naslov prejme sporočilo s povzetkom naročila ter potrditvijo prejetja naročila v obdelavo. V primeru plačila prek neposredne bančne transakcije, pa še podatke potrebne za bančno nakazilo na račun podjetja ter podatek o trajanju obveznosti za plačilo. S tem je med ponudnikom in kupcem sklenjena kupoprodajna pogodba.

Ko podjetje v dogovorjenem roku pripravi in pošlje naročilo je kupec o tem obveščen preko e-poštnega sporočila, ki mu je dodan tudi račun v e-obliki. Natisnjen račun prejme kupec skupaj z naročenimi izdelki.

Kupoprodajno pogodbo je mogoče skleniti v slovenskem jeziku. Besedilo pogodbe podjetje hrani za potrebe poslovanja. Kupec lahko do pogodbe v elektronski obliki dostopa kadarkoli preko svojega e-poštnega predala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čas obdelave

Trudimo se, da so paketi kurirski službi oddani prvi delovni dan po prejetju plačila na naš bančni račun. Vsa naročila so odpremljena najkasneje 5 delovnih dni po prejetju plačila. Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje DPD. Vse pošiljke so zavarovane. Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti ponudnika, ta po prejetju obvestila pošlje novo pošiljko. Pridržujemo si pravico do zamenjave oziroma izbire drugega prevoznika, če s tem zagotovimo učinkovitejšo obdelavo naročila.

 

Cene in stroški dostave

Vse objavljene cene na spletni strani so v evrih in že vsebujejo DDV. Prikazane cene izdelkov ne vsebujejo stroška pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. Veljavna je cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Stroški dostave se obračunavajo glede na težo pošiljke:

  • Do 2 kg – 4 €
  • 2.01 kg – 5 kg – 5.50 €
  • 5.01 kg – 10.00 kg – 6.50 €

Za pošiljke nad 100 € vrednosti nakupa je poštnina brezplačna.

 

Osebni prevzem

Naročene in plačane izdelke lahko kupec osebno prevzame med delavniki na sedežu podjetja Bratinov d.o.o.: Cesta 5. Maja 5, 5270 Ajdovščina, po predhodni najavi na naš e-poštni naslov: info@bratinovgin.com.

 

International customers and delivery

It is possible to make an order from any country and select shipping to an address in Slovenia. In this case the shipping cost is calculated at the checkout.

We also ship to countries within EU. The cost varies by country so please, before checking out contact us at info@bratinovgin.com for the exact cost of shipping to your destination.

 

Načini plačila

Na spletni strani omogočamo naslednje načine plačila:

  • plačilo preko sistema PayPal
  • neposredna bančna transakcija (UPN obrazec)
    (Podatke potrebne za plačilo vam sporočimo preko e-poštnega sporočila.)

Vračila in pogoji vračil

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema pošiljke odstopi od pogodbe, brez da bi za to moral navesti razlog. O svoji odločitvi mora kupec obvestiti ponudnika na: info@bratinovgin.com. Kupec mora blago ponudniku vrniti v roku 14 dni od oddanega sporočila o prekinitvi pogodbe. Pri tem kupec krije vse stroške vračila pošiljke. Blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov podjetja: Bratinov d.o.o., Cesta 5. Maja 5, 5270 Ajdovščina. Pošiljko lahko kupec vrne tudi osebno. Ko je pošiljka vrnjena ponudniku je pogodba prekinjena. Vračilo kupnine bo izvedeno čimprej, najkasneje v roku 14 dni od prekinitve pogodbe na transakcijski račun kupca.

Za odstop od pogodbe prosimo izpolnite obrazec na povezavi:

Odstop_od_pogodbe

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Podjetje nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, v skladu z ZVPot. Podjetje odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je bila izročena kupcu. Podjetje odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo po izročitvi, če so posledice vzroka, ki je obstajal že pred tem.

Napaka je stvarna:
– če nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
– če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali pa bi mu morala biti znana;
– če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
– če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le simbolično.

Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Podjetje se je na reklamacijo dolžno odzvati v osmih dneh od prejetja reklamacije.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

 

Pritožbe in spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si prizadeva za zagotavljanje učinkovitega obravnavanja pritožb. V primeru težav nam pišite na: info@bratinovgin.com. Pritožbo bomo obravnavali zaupno in vam v najkrajšem času odgovorili. Prizadevamo si, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu s pravnimi normami Podjetje Bratinov d.o.o. ne priznava nobenega ponudnika izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi ga stranka lahko sprožila v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Na spletni strani objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

ec.europa.eu/consumers/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec mora biti, v času oddaje naročila, starejši od 18 let. Svojo polnoletnost potrdi z vstopom na spletno stran. Če ponudnik ugotovi kršitev tega zakona nemudoma odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!