Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Lastnik in upravljalec spletne strani www.bratinovgin.com (v nadaljevanju “spletna stran”) in spletne trgovine (v nadaljevanju “trgovina”) je podjetje Bratinov d.o.o., s sedežem podjetja: Cesta 5. Maja 5, 5270 Ajdovščina. (v nadaljevanju “podjetje” in “ponudnik”) Podjetje je vpisano v sodni register okrožnega sodišča v Novi Gorici. Matična številka: 8119805000. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV (ID za DDV: SI35051655).

Splošni pogoji urejajo odnos med podjetjem in kupci ter uporabniki spletne strani. Kupec je s splošnimi pogoji uporabe seznanjen ob oddaji naročila. Z nakupom potrdi seznanjenost z njimi.

Vprašanja glede naših pogojev poslovanja nam lahko posredujete na: info@bratinovgin.com

 

Naročila

Nakup lahko na spletni strani opravite brez prijave oz. registracije. Kupec odgovarja za pravilnost vnešenih podatkov za oddajo naročila. Po potrditvi zaključka nakupa prejme kupec na naveden e-poštni naslov sporočilo s potrditvijo prejetja naročila. S tem je med ponudnikom in kupcem sklenjena kupoprodajna pogodba. Ko podjetje v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje naročilo je kupec o tem obveščen preko e-poštnega sporočila, ki mu je dodan tudi račun v e-obliki. Natisnjen račun prejme kupec skupaj z naročenimi izdelki.

 

Čas obdelave

Trudimo se, da so paketi kurirski službi oddani prvi delovni dan po prejetju plačila na naš bančni račun. Vsa naročila so odpremljena najkasneje 5 delovnih dni po prejetju plačila. Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje DPD. Vse pošiljke so zavarovane. Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti ponudnika, ta po prejetju obvestila pošlje novo pošiljko. Pridržujemo si pravico do zamenjave oziroma izbire drugega prevoznika, če s tem zagotovimo učinkovitejšo obdelavo naročila.

 

Cene in stroški dostave

Vse objavljene cene na spletni strani so v evrih in že vsebujejo DDV. Prikazane cene izdelkov ne vsebujejo stroška pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. Veljavna je cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Stroški dostave se obračunavajo glede na težo pošiljke:

  • Do 2 kg – 4 €
  • 2.01 kg – 5 kg – 5.50 €
  • 5.01 kg – 10.00 kg – 6.50 €

Za pošiljke nad 100 € vrednosti nakupa je poštnina brezplačna.

 

International delivery

We ship to countries within EU. Contact us at: info@bratinovgin.com for the exact cost of shipping to your destination.

 

Načini plačila

Na spletni strani omogočamo naslednje načine plačila:

  • plačilo preko sistema PayPal
  • plačilo po povzetju ob prejemu paketa
    (Strošek dostave se poveča za 1,50 €.)
  • neposredna bančna transakcija (UPN obrazec)
    (Podatke potrebne za plačilo vam sporočimo preko e-poštnega sporočila.)

 

Vračila in pogoji vračil

Kupec ima pravico, da v roku 14 dni od prevzema pošiljke odstopi od pogodbe, brez da bi za to moral navesti razlog. O svoji odločitvi mora kupec obvestiti ponudnika na: info@bratinovgin.com. Kupec mora blago ponudniku vrniti v roku 14 dni od oddanega sporočila o prekinitvi pogodbe. Pri tem kupec krije vse stroške vračila pošiljke. Blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov podjetja: Bratinov d.o.o., Cesta 5. Maja 5, 5270 Ajdovščina. Pošiljko lahko kupec vrne tudi osebno. Ko je pošiljka vrnjena ponudniku je pogodba prekinjena. Vračilo kupnine bo izvedeno čimprej, najkasneje v roku 30 dni od prekinitve pogodbe na transakcijski račun kupca.

 

Pritožbe in spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si prizadeva za zagotavljanje učinkovitega obravnavanja pritožb. V primeru težav nam pišite na: info@bratinovgin.com. Pritožbo bomo obravnavali zaupno in vam v najkrajšem času odgovorili. Prizadevamo si, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Na spletni strani objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

ec.europa.eu/consumers/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec mora biti, v času oddaje naročila, starejši od 18 let. Svojo polnoletnost potrdi z vstopom na spletno stran. Če ponudnik ugotovi kršitev tega zakona nemudoma odstopi od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!